Χριστουγεννιάτικο δεντράκι από τσόχα

‘Ερχονται γιορτές λοιπόν,η χαρά του χειροτέχνη δηλαδή και οι ιδέες που κυκλοφορούν στο Internet είναι τόσες πολλές και δελεαστικές που θα ήταν πραγματικά υπέροχο αν οι ώρες της μέρας ήταν 48 και οι γιορτές κρατούσαν κανένα τρίμηνο για να προλάβεις να κάνεις όσα θέλεις και να μείνουν και αρκετές μέρες μετά για να βλέπεις το αποτέλεσμα και να χαίρεσαι!!
Ο χρόνος όμως που έχεις σαν εργαζόμενη μητέρα λιγοστός και έτσι πρέπει να διαλέξεις λίγα και καλά για φέτος και να μην πάψεις να ελπίζεις ότι με καλύτερο προγραμματισμό του χρόνου ίσως προλάβεις να κάνεις περισσότερα πράγματα….
Τι να πρωτοδιαλέξεις λοιπόν?
Σαν μητέρα και επειδή τα Χριστούγεννα είναι γιορτή για τα παιδιά προτίμησα να κάνω κάτι που θα συμμετείχε και το παιδί.
Με λίγο ψάξιμο στο διαδίκτυο βρήκα μια ωραία ιδέα για τσόχινο δεντράκι που θα κρατούσε τον γιο μου απασχολημένο,χαρούμενο αν πετύχαινε η χειροτεχνία και θα λειτουργούσε και σαν διακόσμηση στο κλίμα των ημερών.
Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που βοήθησε και ο μικρός στον στολισμό του δέντρου και το χάρηκε τόσο πολύ!!Συνέχεια μου έλεγε ότι έχουμε πολύ όμορφα στολίδια και όταν τελειώσαμε κάθησε από κάτω και το χάζευε με τις ώρες τραγουδώντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια που έβγαζε από το μυαλό του!
Έτσι σκέφτηκα να του φτιάξω το δικό του δεντράκι για να το διακοσμήσει όπως θέλει αυτός και να μπορεί να το χαλάσει και να το ξαναφτίαξει όσες φορές θέλει!!
Μάζεψα τα υλικά που χρειαζόμουν και ξεκίνησα!
Τσόχα πράσινη
Χαρτόνι
Ψαλίδι
Τσόχα σε διάφορα χρώματα
Πούλιες με χριστουγεννιάτικα σχέδια
Κουμπάκια
Πιστόλι σιλικόνης
Velcro
Χαρτοταινία
Κλωστή-Βελόνα

15284016_10210042014640413_572575017441542149_n1

Έκοψα την πράσινη τσόχα σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου.
Έκοψα και το χαρτόνι στο ίδιο σχήμα.Κόλλησα την τσόχα πάνω στο χαρτόνι και μετά άρχισα να φτιάχνω τα στολίδια.Τα έραψα με το χέρι,τα διακόσμησα με τις πούλιες και κόλλησα στο πίσω μέρος με την βοήθεια του πιστολιού σιλικόνης velcro (την μεριά που έχει τα δοντάκια).
Το αποτέλεσμα άκρως ικανοποιητικό αλλά μεγαλύτερη η ικανοποίηση όταν βλέπεις ότι η χειροτεχνία πέτυχε τον σκοπό της και άρεσε και ενθουσίασε!!
Ο μικρός τρελάθηκε από τη χαρά του που είχε το δικό του δεντράκι και από τότε που το στερεώσαμε με την χαρτοταινία στον τοίχο που αυτός επέλεξε πάει-έρχεται και αλλάζει συνεχώς θέση στα στολιδάκια!!!
Εύχομαι όταν μεγαλώσει να το θυμάται και να χαμογελάει και να του μείνει μια γλυκιά ανάμνηση από αυτή την χειροτεχνία και από πολλές άλλες που θα κάνουμε μαζί τα επόμενα χρόνια!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s